Kategorier
Bil

Ta reda på var du kan skrota bilen i Stockholm

Att skrota bilen i Stockholm är gratis om du har en komplett bil att lämna. Är den inte komplett och det fattas delar får du istället betala för den.

Att det ska vara så svårt att skrota en bil, kanske du tänker. Men det är faktiskt inte så svårt som det kanske låter. Du bara kör den till skroten, eller om den är i ett alltför illa skick, ber någon att hämta den. Det är inte så sällan skrotfirmor erbjuder sig att hämta en skrotfärdig bil på den plats den står.

Det gäller bara att fylla i alla blanketter rätt. Du bokar en tid för hämtning och ser till att dina registreringsbevis är klara att visas fram. Sedan tar skrotfirman över. Det är lätt att förstå att det tillkommer en liten kostnad vid hämtning av bil.

Skrota bilen i Stockholm är det många människor som gör

Bor du i eller i närheten av Stockholm är det enkelt att ta sig till en bilskrot. De brukar ligga strax utanför staden. Att skrota bilen inne i centrala storstan är ju en ren utopi. Det skulle vara alldeles för farligt att ha en sådan anläggning i centrum. Om inte annat så tar den ju upp rejält med plats.

Säger man skrota bil i Stockholm syftar man snarare på Storstockholm än själva centrum. En del företag har legat i Stockholms centrum och senare flyttat ut i grannkommunerna när företaget växt. Det gäller inte skrotfirmor som förmodligen alltid legat i ytterområden. Ta och kolla var din skrotfirma ligger någonstans. Läs vidare här: skrotabilen.nu