Om oss

Välkommen till en sida som ska handla om familjelivet, om barn och om föräldraskap. Ämnen som samtliga har extremt många infallsvinklar och som kan ses ur hur många perspektiv som helst.

Hur är det att vara förälder idag? Hur är det att växa upp i dagens samhälle – och hur skiljer det sig från hur det såg ut bara för ett tiotal år sedan? Kan man bli en bättre förälder genom att samtala med en terapeut och hur ska man agera om man känner att man vill skiljas från sin partner? Vi kommer att ge svar på alla dessa frågor. Svar som, givetvis, blir olika från fall till fall och detta med tanke på att alla familjer ser olika ut.

Vi vill förenkla vardagen för våra läsare. Vi vet att många idag känner en extrem press i att alltid prestera och detta i varje liten del av livet. Vi ska vara bäst på jobbet, vi ska ha snyggast hem, vi ska ha dyrast bil och vi ska ha råd med inredning, resor och allt annat. Utöver detta ska vi vara bäst föräldrar och vara bäst tränade, bäst på att hantera sociala sammanhang och – ja, ni hör ju.

De krav vi ställer på oss själva idag är orimliga och leder till en direkt osund stress. Att vi hela tiden jämför oss med andra via sociala medier är något som gör mer skada än nytta. Vi ska försöka ge tips om hur man kan varva ner, vara mer nöjd med vad man har och sikta på att vara världens bästa förälder – för sina barn.

Den här sidan ska vända ut och in på alla frågor som rör familjelivet. Allt från städning vidare till olika renoveringar och tips om hur man kan lappa ihop en relation som tagit skada: vi skriver om allt – och vi backar inte för någonting. Välkommen!