Kategorier
Resa

Safari Tanzania – tips och råd inför resan 

I den här texten tänkte vi ge några tips om safari i Tanzania och därigenom – förhoppningsvis – får dig att boka en resa. Tanzania är ett tryggt och säkert afrikanskt land som bjuder på en massa spännande äventyr. 

Pris på safari i Tanzania varierar och beror dels på vilket resebolag du väljer – men dels även på hur ditt äventyr ska se ut, vilka saker du vill uppleva samt hur läne du tänkt dig att stanna i detta fantastiska land. Vi kan säga att en rimlig kostnad för tre dagar på safari i Tanzania plus fem dagar på Zanzibar är ungefär 25.000 kronor/person. Vill man ha mer exklusiva och mer skräddarsydda paket så kan ett pris på safari i Tanzania kosta allt från 40.000 kronor till 80.000 kronor – men som sagt; allt handlar om vad du vill uppleva och hur dina personliga preferenser ser ut. 

Missa inte följande upplevelser 

Vi tänkte här nedan titta lite närmare på vad Tanzania har att erbjuda och vad du bör tänka på – något som ser ut som följer i uppradad form: 

  • Vaccin och visum. Se till att vaccinera dig i god tid innan din avresa. Detta gäller även för visum. Du kan lösa det på plats, men det kan då också handla om att en massa tid försvinner i onödan. 
  • Kilimanjaro. Hur vore det att stå längst uppe på Afrikas tak och blicka ut bland molnen? Det är långt ifrån en omöjlighet. Afrikas högsta berg är nämligen också – i förhållande till andra berg – tillgängligt. Via olika rutter så kan du ta dig upp till toppen och allt som krävs är en normal fysik. Du behöver inte vara supertränad för att klara strapatsen upp. 
  • Zanzibar. Att kombinera antingen en vandring till Kilimanjaro eller ett rent safari i någon/några av de nationalparker som finns med en avslutning på Zanzibar rekommenderas. Först får du en massa äventyr och spänning – och sedan ett underbart, njutfullt häng på kritvita stränder och en möjlighet att dyka, i turkost vatten, i korallreven. Vad kan bli bättre? 
  • Safari. Vill du se The Big Five så har du alla möjligheter i världen att göra detta i någon av de många nationalparker som finns i Tanzania. Serengeti, Ngorongoro Kratern och Ruaha är några exempel på dessa. Tanzania bjuder även på äventyrliga hiker i regnskogen där exempelvis schimpanser kan siktas.